Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2012 11:06 - Защо американците са напред,или случаят Опиц.
Автор: rumero Категория: Новини   
Прочетен: 2747 Коментари: 21 Гласове:
18

Последна промяна: 24.09.2012 18:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       Защо американците са напред.Ами,защото при тях няма това - онова. Щом си влязъл в чужд имот,животът ти е в ръцете на собственика.Да сме видяли да се избиват там !? НЕ ! ...Хората си спазват закона.
...
 
image
...
   Тогава защо и у нас да не се приемат такива закони,които да ти дават право да защитиш имота си,парите си,и често...живота си !?
  




Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Съгласен напълно!
24.09.2012 17:14
Който е влязъл в имота ти с цел да те ограби, той вече е извършил насилие спрямо волята ти и трябва да бъде готов да понесе съответното контранасилие. Собственика трябва да носи наказателна отговорност САМО при неоправдано жестоко или садистично отношение към престъпника, но не и когато изненадан се защитава и не му е дадена възможност да преценява степента на опасност за сигурността си.
цитирай
2. kapricia - :о)))
24.09.2012 17:16
Отговорът на въпроса ти може би се съдържа в новинарските блокове тези дни. Имам предвид, че двама представители на закона, пък макар и надзирател в затвор и бивша барета, бяха заловени да излизат от къща с два сака пари. И ти искаш да ти разрешат да стреляш по тях? :о))) Ще се получи просто уникален конфликт на интереси.
Между другото, не ми пука какво казва законът по темата. Ако влезе вкъщи, най-добре преди това да си е уредил земните работи, защото след това няма да има възможност. И дело за убийство няма да има - най-много дописка за безследно изчезнал.
цитирай
3. plushok - Законът или ние?
24.09.2012 17:36
kapricia написа:
......Между другото, не ми пука какво казва законът по темата. Ако влезе вкъщи, най-добре преди това да си е уредил земните работи, защото след това няма да има възможност. И дело за убийство няма да има - най-много дописка за безследно изчезнал.


Съгласна съм с kapricia, но с едно важно уточнение. Запознавайте се със законите, четете промените в НПК и ГПК и действайте по техния устав/плавила/точки/алинеи. Той поне е прост: око за око, зъб за зъб :))) Т.е. с каквото те нападнат с такова ще отговаряш. Ни повече - ни по-малко.
Като няма реално действаш и справедлив закон за всички - има разгневени и пазещи се/действащи потърпевши хора. С упорство може и да ги стигнем някога САЩ - в необозримото бъдеще :)))))
цитирай
4. rumero - kapricia...
24.09.2012 18:04
Имах приятел навремето,който бе решил да пуска крадците в кладенец,но преди това трябвало да ги изкъпе с някаква киселина.Не оставяло следи казваше...
Не можa да изпълни заканата си,защото си отиде в катастрофа.
цитирай
5. rumero - vmir,
24.09.2012 18:06
... " Собственика трябва да носи наказателна отговорност САМО при неоправдано жестоко или садистично отношение към престъпника, но не и когато изненадан се защитава и не му е дадена възможност да преценява степента на опасност за сигурността си."
Ето точно такъв текст трябва да се приеме като закон и никакво мърдане повече !
цитирай
6. rumero - plushok,
24.09.2012 18:12
Да,но ако крадеца не е сам и те нападнат с отверка например,но са трима !? Как ще можеш да се защитиш и ти с отверка.Имаме едно и също оръжие ,но в съотношение в полза на престъпниците...Мисля,че в такъв случай един пистолет в твоите ръце ще свърши чудесна работа.Но закона уви,не го позволява.Значи си в ОПАСНОСТ.Трябва да се приеме закон,който да не усуква с много думи това онова,а да указва правото на собственика да защити имота и живота си !
цитирай
7. lidis - Наказанието, би било смекчено, дори и затвор би отървал, ако
24.09.2012 20:24
е стрелял в краката, ръцете на крадеца, но по цял свят разстрела от упор се счита за умишлено престъпление. Не бива да смесваме закона със слабата политика на българските политици, коиото не можаха да озъптят ромите...Ако беше случая при нас на север, въпреки симпатията ми...стрелеца също щеше да лежи около7 години в затвора и да плати обезщетение и голяма държавна такса глоба за оръжието, ако не е законно.
Закона не предвижда саморазправа...за жалост.
цитирай
8. анонимен - Каквато е държавата, такива са и законите
24.09.2012 20:47
Знаете ли колко са българите в плямпамента? Не са много. Няколко са. На пръсти се броят. Такава е тази държава. Циганска и законите и са цигански. За това ще си съберем лека -полека багажа, че да видим кого ще крадат. Ще умре конят и с него и въшките.
цитирай
9. rumero - lidis - Наказанието,...
24.09.2012 20:54
Лидис,има истина в комeнтара ти,но си мисля че това ,което е написал vmir е най-правилното в случая.Нека закона ни позволи да защитаваме собствеността си и живота си така,както можем и умеем,без да проявяваме агресия и жестокост ! И без да преминем границите на самоотбрана,разбира се...Ако крадеца се насочи срещу мен с каквото й да е оръжие,аз да имам правото да му пусна един куршум директно между очите !
цитирай
10. kamosutrov - Намесвам се в дискусията
24.09.2012 20:58
Нали знаете от къде идват всичките тези идиотщини? От липсата на разбиране в тъпите червени тикви за "свещенната и неприкосновена" частна собственост. Всичките закони до сега бяха пълни с идиотщини. По един начин се щитава основно жилище, по друг начин второ и друг имот. Което ни изпълни със забавни скечове преди време. Диалога бандит-собственик:
Добър ден, аз съм бандит. Искам да Ви обера. Какво е жилището ви? Основно?
Не, не е основно.
Моля, излезте, за да Ви обера спокойно.
Собственик: Вие сте въоръжен клещи-резачки, а аз съм музикант и не мога да Ви отговоря адекватно. Пък и трябва да отида до съседа, за да му поискам каквито и да са клещи.
Горе долу, такива са правилата създадени от пасмината, наречена политици, съдии и прокурори. И няма и да се промени. Триинстанционен съд, нали? Коя от инстанциите е излишна? Според мен, първата. Можеш да присъдиш каквата и да е присъда, на Втора инстанция ще е друга. А Първата инстанция се "запознава" със следващите дела.
цитирай
11. podvodni - Ами защото населението трябва да ...
24.09.2012 21:13
Ами защото населението трябва да бъде постоянно в страх.
Какво би станало, ако се приемат подобаващи закщони, скоито да дават правото на самозащита от посегателство над частна собственост и живот и правото за притежание на оръжие?
Обикновеният човек би придобил смелост, а престъпника страх. А придобие ли смелост, човек лесно би търсил правата си и би искал сметка за всяко едно действие на "управляващите".
цитирай
12. kapricia - :о)))
24.09.2012 22:50
rumero написа:
Имах приятел навремето,който бе решил да пуска крадците в кладенец,но преди това трябвало да ги изкъпе с някаква киселина.Не оставяло следи казваше...
Не можa да изпълни заканата си,защото си отиде в катастрофа.

Аз не съм шофьор. Но ми даваш интересни идеи. :о)))
Моят приятел обича да казва, че в чужда къща и стените са против теб. Като се замисля, има логика. Дали заради вродената ми (лека) параноя, но вкъщи има доста "удобни" инструменти за самоотбрана почти на всяка крачка - дори в леглото. :о))) Май ми трябват успокоителни.
цитирай
13. kapricia - . . . око за око, зъб за зъб :))) Т. е. с ...
24.09.2012 23:05
plushok написа:
... око за око, зъб за зъб :))) Т.е. с каквото те нападнат с такова ще отговаряш. Ни повече - ни по-малко.

Законово е така, макар че и в този случай има възможност да те одрусат с присъда. Обаче няма как да не се сетя за един младеж, който вчера попита Любен Дилов-син: "Е, той ако ми излезе насреща с флекс, аз флекс ли да ходя да му търся?". :о))) Освен това аз съм горе-долу 60 килограма. Ами ако оня тип тежи 120, но ми излезе с голи ръце, какво да правя? И аз ли така - мъжки, с юмруци?... :о)))
цитирай
14. rumero - kapricia ,
24.09.2012 23:25
Хаха,...Има и друг вариант Kapricia.Да предположим,че ти застанеш с твоите 60 кг срещу двойно по-тежкия престъпник.Казваш му : Виж какво неканен гостенино.Предлагам ти да отидем заедно дo близкото РПУ да се предадеш,защото така й така те хванах да крадеш у дома ми !
Мисля,че в БГ точно това се опитват да ни наложат,нали !?
цитирай
15. kapricia - :о)))
24.09.2012 23:40
Е, това вече наистина ще го убие на място. От смях. :о))) Може и да проработи всъщност.
цитирай
16. анонимен - Аз пък
25.09.2012 13:21
си имам Честър и Челси - двойка ротвайлери.Брех ама умни псета не приемат храна от чужди хора или пък от земята.В същност отглеждането на тези две "кученца" се оказа чудесна превенция - цветнокожата сган заобикаля имота ми доста от далеко :)Съвет от мен - възползвайте се максимално от тези мили животинки,кучетата.Неподкупни ,верни ,умни,чудесни приятели и страховити пазачи.
цитирай
17. rumero - си имам Честър и Челси - двойка ро...
25.09.2012 14:09
анонимен написа:
си имам Честър и Челси - двойка ротвайлери.Брех ама умни псета не приемат храна от чужди хора или пък от земята.В същност отглеждането на тези две "кученца" се оказа чудесна превенция - цветнокожата сган заобикаля имота ми доста от далеко :)Съвет от мен - възползвайте се максимално от тези мили животинки,кучетата.Неподкупни ,верни ,умни,чудесни приятели и страховити пазачи.

Чудесно решение,но едва ли е подходящо за градски условия.
цитирай
18. rumero - Искам да кажа на анонимните, осо...
25.09.2012 14:13
Искам да кажа на анонимните ,особено тези с обратни наклонности, да си търсят мъжки ласки в друг блог.Отсега нататък слагам модерация ! Като си страхлив и нямаш смелост да ме критикуваш с името си ,то моментално си аут за този блог !
цитирай
19. valsodar - Малко се бъркат нещата. В случая ...
28.09.2012 15:20
Малко се бъркат нещата.
В случая няма неизбежна самоотбрана, а изцяло предумишлено убийство, за което издадената присъда е твърде мека.

Законът трябва да е над всички, а не в един случай да е един, а в друг - различен!

Хората трябва да имат правото да се защитят, но по начин който няма да ги превръща в зверове, а точно това се получава в Щатите с безконтролната употреба на оръжие - всички психопати там са въоръжени и нерядко се стига до масови убийства.

Ако искаме това да се получи и у нас, то избраният път е правилен.
цитирай
20. ivesa - Законът трябва да се спазва,
04.10.2012 20:07
искам и у нас да има закони,които ти дават право за защита на имота,парите и живота ,когато е необходимо.Ние не сме по-малко можещи от американците.Поздрави!:)
цитирай
21. lostov - Съгласен съм!
05.10.2012 11:58
Моят дом е моята крепост. Никой няма право да влиза без мое позволение! Ако иска нека се пробва - после ще си търпи последиците. Няма да робувам на неадекватно законодателство.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumero
Категория: Видео
Прочетен: 250463
Постинги: 104
Коментари: 473
Гласове: 5786
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930