Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2014 02:01 - ЕС е готова на преговори с Русия !
Автор: rumero Категория: Политика   
Прочетен: 3696 Коментари: 11 Гласове:
13

Последна промяна: 07.08.2014 14:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image
   
     Властите на Европейския съюз са готови за преговори с руската страна.
    „Дойче Веле“ съобщава, че това е заявил официалният говорител на Европейската комисия в Германия Рихард Кюнел.
„Искаме да преодолеем логиката на санкциите, искаме да седнем на масата за преговори, за да обсъдим съвместно пътищата за бъдещото развитие на Украйна“, каза Кюнел, цитиран от Газета ру.

     По думите му, Украйна е важен партньор и за Европа, и за Русия, затова на постановката на въпроса за принципа „или-или“ (или сближаване на Украйна с ЕС, или с Русия) трябва да бъде противопоставена формулата „и – и“.

     Кюнел, обаче отбеляза, че ЕС е готов да забрани на самолетите на руските авиокомпании да извършват полети над Европа, ако Русия забрани на европейските компании да летят над Сибир.

     По-рано Русия даде своя отговор на санкциите от страна на Европейския съюз и на САЩ и въведе реципрочни мерки. Това стана официално, с подписване на специален указ от страна на руския президент Владимир Путин.

     Въвежда се забрана в течение на една година да се внася селскостопанска продукция, суровини и продоволствие от страните, които са въвели санкции срещу Русия. Документът е подписан „с цел защитата на националните интереси на Русия” и влиза в сила от деня на неговото подписване.

     Премиерът на Финландия Александър Стуб от своя страна заяви пред журналисти, че антируските санкции може да окажат негативно влияние на цялата финландска икономика. Той оповести разчети на Финландската банка, според които тези загуби ще са поне 1 милиард евро, а брутният вътрешен продукт ще се понижи с 0,5%.

     Въпросът сега е,какво ще предприемат американците !

     Засега властите в България не са обявили становището си за очакваните загуби от руските и антируските санкции.




Тагове:   Украйна,   русия,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rumero - А всъщност, кой ще чака и на кой му ...
07.08.2014 02:37
А всъщност,кой ще чака и на кой му пука за мнението на нашите власти !?
цитирай
2. mileidi46 - :)))
07.08.2014 03:34
И аз това си помислих...!!
цитирай
3. larryone - "Въвежда се забрана в течение ...
07.08.2014 05:40
"Въвежда се забрана в течение на една година да се внася селскостопанска продукция, суровини и продоволствие от страните, които са въвели санкции срещу Русия." - а какво ще ядат и пият тогава? Може би, ще нагъват китайски чесън и виетнамска лимонова водка?! Единствения ефект който Путин ще постигне е, че ще поскъпне още повече и без това необосновано скъпата храна в Русия. Ама, де акъл де.
цитирай
4. vencivaleri1951 - Здравей!
07.08.2014 09:18
[/quote]

Нима смяташ, че правителството на Русия не си е направило сметката. Русия внася храни, но и изнася много. И вноса от ЕС е зарад разстоянието. По близо е да вкараш м Западна Русия стока от Румъния от колкото от средна Русия. След това ще спечелят страни които не санкционират Русия всл и Китай. Подценяващ китайците като селскостопански производител. Те са най-големият такъв на свинско месо например и експортират много. Бразилия, Аржентина, Индия са големи производители на хр стоки. Пиша за тях защото са в добри отношения с Русия. Ингересен договор се заформя С Иран. Русия изкупува 25% от ретрола на Иран и ще му продаде за същите пари технологии, оръжие, храни, суровини. Тоест ще обезмисли политиката от санкции за тази страна.

И нещо важно. Санкциите, войната ще се отразят на бита и на руснаците и на "западняците". Само че руснаците разбират за какво ще затегнат коланите. В украйна гинат руснаци/впрочем и българи/. Как обаче ще обясниш за фалитите които ще последват в Европа на техните граждани които ни най-малко не се интересуват от спора между руския и украинския етнос, от сметките на САЩ.
Как ще обясниш на нашите лозари и винари и малкото останали зеленчукопроизводители,че трябва да понесат загуби защото чичо САМ така иска от нас. Много Българи свързват янките със срината София , а руснаците с освобождението на България от турците.
А това е само началото. Идва зимата имного вероятно украинците да посегнат на газта за Южна и Средна Европа. В столичните комплекси половината от блоковете са без комин. Климатици и други електроуреди ще претоварят мрежата и последната няма да издържи Режим, студ и много пари. Предприятията на газ ще спрат. Хайде помисли да реакцията на болшинството от нас
цитирай
5. rustam - веднага ти отговарям
07.08.2014 09:39
larryone написа:
"Въвежда се забрана в течение на една година да се внася селскостопанска продукция, суровини и продоволствие от страните, които са въвели санкции срещу Русия." - а какво ще ядат и пият тогава? Може би, ще нагъват китайски чесън и виетнамска лимонова водка?! Единствения ефект който Путин ще постигне е, че ще поскъпне още повече и без това необосновано скъпата храна в Русия. Ама, де акъл де.



ще ядат турски краставици, домати и плодове. Турция е в състояние на свръхпроизводство на земеделска продукция. цените й са ниски и конкурират дори нашите, които са най-ниски в ЕС.
цитирай
6. rumero - larryone,
07.08.2014 09:47
Както отбелязват vencivaleri1951 и rustam,руснаците са си направили добре сметката.Получава се така,че въпросът е : кой всъщност налага санкции ?!Запада е силно зависим от руския необятен пазар и бидейки маша в ръцете на американците,сега пропищя от това.Първа се обади Полша,последвана от Финландия.Въпрос на време е ЕС да разбере накъде го тласка Чичо Сам!
А ние ,българите ...Нас кой ни смята за живи !?Винаги нашите управляващи са обръщали задника си към дебелия край на тоягата!
цитирай
7. valsodar - Това което ни касае пряко:
07.08.2014 10:12
Основната забрана е за износ на дребен рогат добитък ( демек овце ) от района на Хасково, заради болеста "син език" по добитъка.
Реалната причина е кафевият език на родните ни политици, застанали в защита на американските интереси и поддържаната от тях фашистка хунта в Украйна.
цитирай
8. rumero - Някъде бях чел, че българската и...
07.08.2014 10:30
Някъде бях чел,че българската история помни две неща: Освобождението от турско робство,което ни донесе Русия и бомбардирането на София,което извърши Запада !Явно нашите политици винаги са притежавали къса памет !
цитирай
9. ok3223 - Русия е
07.08.2014 10:45
най-големият производител на жито в света, прочетох го някъде. Русия с помоща на Китай и страните от БРИГ ще се оправи бързо и лесно. Пари има, дългове никакви, а и сега, и с иранския и нейния петрол става още по-могъща в този решаващ бизнес. Това ще форсира и модернизацията на Русия и ще помогне да си стане по-независима икономичиски от несигурни партньори, да си е по-самодостатъчна.
Русия не е България и ЕС, нито икономически, нито военно има и най - малък шанс да я постави на колене.
ЗАД НЕЯ Е БРИГ, ЕДНА ИСТИНСКА МОГЪЩА СВЕТОВНА ИКОНОМИЧЕСКА И ВОЕННА СИЛА, КАКВАТО "НЯМА ВТОРА НА СВЕТА" /Вазов/
цитирай
10. merlin68 - "Засега властите в България ...
07.08.2014 13:20
"Засега властите в България не са обявили становището си за очакваните загуби от руските и антируските санкции."

Какво да обявят нашите продажници? - Че то за тях загуби няма, те загубите са за хората които работят и се опитват да пласират продукцията си. За дебилите дето ни управляват загуби няма, най-много да ги почешат между ушите и да им хвърлят по-тлъст кокал от Вашингтон, за проявената партньорска лоялност и последователност в продажността.
цитирай
11. pravda - Само за инфромация на загрижилия се за руската трапеза,коментар 2:
07.08.2014 14:03
"Бразилия, Русия, Индия и Китай произвеждат 40% пшеница, 50% свинско месо, повече от 30% птиче месо, 30% говеждо от световното количество от тези продукти. В страните от БРИКС са съсредоточени 32% от обработваемата земя в света."

larryone/aкъллията/не е стъпвал в магазин в Русия и заради това твърди,че цените на храните са "необонсовано скъпи".В действителност цените са на 1/3 от тези в бг магазините.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumero
Категория: Видео
Прочетен: 251465
Постинги: 104
Коментари: 473
Гласове: 5786
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930