Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03 15:41 - Законът за защита от домашното насилие позволява злоупотреба с правото
Автор: andorey Категория: История   
Прочетен: 520 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Вече няколко пъти пиша срещу така наречения Закон за защита от домашното насилие или накратко ЗЗДН. Обръщат внимание само тези, които вече са пострадали по този закон, още по точно антизакон. Но това не е достатъчно, макар че бройка на тези, пострадали от ЗЗДН нараства в геометрична прогресия. Дори това е достатъчно, за да се разбере, че има нещо дълбоко нередно в ЗЗДН.

    Той е всичко онова, което не трябва да бъде един закон - позволява злоупотреба с правото, отрича равният, състезателен принцип при старт на делото, не отчита презумпцията „невинен до доказване на противното“ и т.н. и т.н. Всъщност вече нямаме човек, който има проблем със закона, а имаме закон, който има проблем с човека. Това е фатално.

    ЗЗДН все по-рядко се използва за целта, за която е замислен и все по-често се използва за изнудване, за по-добра позиция при начало на разводно дело, за отмъщение и т.н. Резултатът вече е пандемичен, както казах. Едва ли не всяко второ разследване или досъдебно производство в районните поделения на МВР е свързано с този закон и неговото прилагане. Невинните жертви преследвани по този закон стават все повече и повече.

    Същевременно държавата и Парламента си имат къде къде по-важни проблеми и не се интересуват от бързото разпадане на семейството, на обществото, на създаващия се хаос, които създава ЗЗДН. Безчовечните заповеди за защита, при които човек изведнъж е лишен от това да вижда детето или децата си, довеждат до много фактически и правни усложнения, довеждат до повече необмислени действия и насилие, вместо да го намаляват.

    Моля ви се, мили хора, които ще влезете в следващия парламент, махнете го този закон или поне изведете децата от неговото действие. Също приемете спешно така нареченото споделено родителство в Семейния кодекс. Спрете терора и преследването срещу българските мъже, ако искате все още да има българска държава.




Гласувай:
5



1. leonleonovpom2 - Поздрави, Андрей!
29.03 20:20
Вярно е, законът защитава жените и ги стимулира да бъдат активната страна в разпадането на семейството Виновна или не, тя получава децата!?
Това датира от Соц време, когато министър беше Светла Даскалова! Но нейното време отдавна отмина, а законът е същият!?
Един приятел се разведе, хвана жена си в изневяра юзаписал беше уговорките и по телефона Дадох му съвет да не се развежда, като ми го поиска! Ще страда много, такъв е законът? Не ме послуша
Бях я засякал, че слиза от чужда кола извън града Оказа се, че е на любовника й Но му го казах, като заведе дело!
Станах свидетел но го увещавах да се откаже от делото, без успех!
Съдийката, както очаквах защитаваше открито другата страна?
Заяде се с мене, какво съм правел там? Казах и че само съм минавал оттам, никаква работа не съм имал По - скоро трябва да пита виновната за делото, защо слиза там а колата се връща обратно
Да не съм я учел как да води делото, защото можело да бъда санкциониран
Отвратих се
Приятелят се разведе неговите доказателства не изиграха никаква роля, наложи се да твърди, че се е пошегувал Записвал я тайно, нарушавал правата й? Подсъдно е
Тя взе децата, присъдени и бяха и му разказа играта, с години!
А той съжаляваше, че не ме е послушал
цитирай
2. andorey - Да, на това трябва да се сложи край. С ...
30.03 12:53
Да, на това трябва да се сложи край. С промяна в законодателството и Семейният кодекс. Споделено родителство се нарича, равни права на мъжа и жената върху децата, по презумпция. А не както е сега. Дано да се преборим по-бързо за това споделено родителство. Има вече доста сериозно движение по въпроса, понеже несправедливостите се трупат една върху друга...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2183541
Постинги: 358
Коментари: 2337
Гласове: 5635
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930